Socialinė žinutė ant rūbo

Socialinė žinutė ant rūbo

Šiandien bus nuimtos visos lauko reklamos, skelbusios naują ALL INVITED pradžią. Prasideda kasdienis darbas. Kas slypi už tų vardų, veidų ir piešinių?

LNF socialinės manufaktūros ALL INVITED identiteto paieškos galiausiai vainikuotos baigtiniu produktu: išleista tekstilės gaminių kolekcija su jaunų kūrėjų iliustracijų spauda, sukurtas reklaminis video, jo versija skaitmeninei reklamai lauko stenduose, visiškai atnaujinta e-parduotuvė, paskyros socialiniuose tinkluose: studijinės ir editorial nuotraukos.

Didžioji šių darbų dalis buvo atlikta Nanny2 studio, užsiimančia filmų, reklamų, produktų įvaizdžio kūrimu. “Mums labai svarbus būtent jaunosios kartos įsitraukimas, nes tai – žmonės, augę ir brendę jau kitoje paradigmoje, kuriems ne vis vien, kokioje bendruomenėje gyvensime, jie aktyviai reiškia savo pilietinę poziciją“,- sako Ramunė Šliuožaitė, LNF Komunikacijos vadovė, kuravusi šio projekto kūrybinę dalį.

Kad menininkams rūpi, patvirtina ir gautas grįžtamasis ryšys kone iš visų dvidešimties iliustratorių, kuriems buvo siųstas kvietimo laiškas. Socialinės žinios skleidimas ant kasdieniško rūbo pasirodė aktualus ir prasmingas jiems visiems.

Tad, kas vis tik yra tie veidai ir apie ką jų žinia?

Visų pirma,- projekto idėjos bendraautoriai ir įgyvendintojai: Marcelė Kuliešiūtė ir Paulius Aleškevičius iš Nanny2 studio.

Paulius - trumpametražių filmų kūrėjas, Marcelė - VDA Dizaino katedros absolventė. Jos gyvo dizaino objektas ALIVE pelnė aukso apdovanojimą 2019-2020 metų „A' Design Award" konkurse Italijoje. Bendrai buvo atrinkta per du tūkstančius dalyvių iš 107 šalių 105 skirtingose dizaino kategorijose. Konkursantų darbus vertino tarptautinė komisija: mokslininkai, spaudos atstovai, dizaino sričių profesionalai bei verslininkai.

„Viskas prasidėjo nuo trumpo skambučio su Ramune, ir išaugo iki rebrand‘o idėjos. Sudėtingiausia dalis - iliustratorių paieška, jų - labai daug, o biudžetas nedidelis. Nežinojome ir, ar menininkams bus įdomu. Bet atsiliepė nemažai, atrinkome, kas tiktų naujai - drąsiai, jaunatviškai, spalvotai – kolekcijai, jai pristatyti sukurtas trumpametražis filmukas. Patys buvome prodiuseriais, režisieriais, scenaristais, stilistais, modeliais“.

Iliustracijų autorės:

Kat Bielobrova. Studijavo grafinį dizainą Kijevo technologijų ir dizaino koledže, Poznanės Socialinių ir humanitarinių mokslų universitete Dizaino fakultete (Lenkija).

Jos darbai publikuoti Vogue Poland, Sandu Publishing, Maly Format magazine. Kat yra Poznanės dizaino festivalio, Torino grafikos dienų dalyvė.

„Man malonu prisidėti prie jūsų misijos ir tikslo”,- rašė Kat, šiuo metu besiglaudžianti užsienyje, kai laukdamasi buvo priversta bėgti iš karo apimtos šalies. „Tai pirmasis iliustracijų rinkinys, kurį sukūriau, mano tėvynę užpuolus Rusijai. Jutau, kad geriausias būdas išlikti – tiesiog tęsti darbus.”

Staselė Jakunskaitė. Menininkė, kurianti konceptualias iliustracijas. 2012 m. Vilniaus dailės akademijoje baigė tapybą, studijavo Nyderlanduose ir Estijoje.

Klientai: Vogue, Patreon, Johny Walker, Noema, Science Gallery Dublin, Bean&Goose ir kt.

„Šis projektas man svarbus dėl kilnaus socialinio tikslo ir vis dar svarbaus lygybės, žmogaus teisių klausimo. Norėjau sukurti tarsi ženklą, per spalvų, raštų įvairovę ir mojančios rankos simboliką, kalbantį apie esmines projekto žinutes: įvairovę, lygybę bei kvietimą prisijungti.”

Viktorija Matakaitė, grafikos dizainerė, iliustratorė, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos (VTDK) absolventė, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vykusios didžiausios Baltijos šalyse aukštajam mokslui skirtos tarptautinės parodos „Studijos 2018“ VTDK stendo ir spaudos grafikos autorė, apipavidalintoja.

„Dalyvauju (šiame projekte - aut.) kaip pilietiškas ir palaikantis žmogus.”

Yaska Art, jaunosios kartos menininkė (g. 1993 m) mokėsi Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje, Norvegijoje baigė Manger folkehøgskule. Jos išskirtinis, minimalistinis braižas kupinas simbolikos, detalių, ir tuo pat metu, – tamsos, liūdesio, trapumo ir kentėjimo.

Urtė aktyviai kuria ir nuolat rengia kolektyvines bei personalines parodas Lietuvoje, Norvegijoje, Vokietijoje, Italijoje.

„Kai gavau pasiūlymą (prisidėti prie projekto-aut.), iš karto pagalvojau apie šį piešinį. Jis - jautrus, linksmas, bet tuo pačiu - svarus, rimtas. Pavaizduoti herojai palaiko vienas kitą nepaisant nieko, gan abstraktus jų amžius ir esama situacija. Labai norisi, kad žiūrovas pats atrastų savo versiją ir ja tikėtų.”

Tikimės, kad kolekcija ir ALL INVITED veikla pasieks žmones, jie įvertins naujuosius kūrinius bei žinutę, kuri slepiasi už jų“,- starto idėją apibendrino Nanny2 studio.

Kiti projekto bendraautoriai:

Gamyba: Kristina Šimukonienė

Finansinis koordinavimas: Henrika Varnienė ir Dalia Kuliešienė (LNF)

Socialinių tinklų administravimas: OMa

 

Grįžti į tinklaraštį